+
Search

U bent hier

more

Obesitas

Meer informatie over obesitasrevalidatie post-chirurgie

Uw vermageringsingreep was de eerste stap naar een gezond en actief leven. Nu komt het erop aan om een nieuwe balans in uw leven te vinden. Gezonde voeding en veel beweging zijn de sleutels voor een blijvend resultaat. Het succes van de ingreep ligt ook in uw eigen handen.
Via dit multidisciplinaire revalidatietraject willen we u hierbij graag ondersteunen.
Tijdens het bewegingsprogramma traint u samen met mensen die dezelfde ingreep ondergingen. Dankzij deze contacten wordt bewegen makkelijker en kunt u ervaringen uitwisselen.

Programma

Het programma dat wordt aangeboden bestaat uit verschillende fasen:
1.    Intake
Grotendeels valt dit samen met de screening voor de ingreep. Na de ingreep moet u nog een fietsproef doen bij de cardioloog en langs de arts fysische geneeskunde.
2.    Module start (week 3 - week 6 post-operatie = 4 weken)
Gedurende 4 weken komt u 2x /week gedurende ruim 1 uur lichte bewegingsoefeningen doen, aangepast aan de beperkingen die er nog zijn na een heelkundige ingreep.
3.    Intensieve Module (week 7 - week 27 post-operatie = 20 weken)
Gedurende 20 weken neemt u deel aan een multi-disciplinair traject. Tweemaal per week volgt u een aangepast bewegingsprogramma (ruim 1 uur). U neemt deel aan 8 thema-avonden (2 uur) die worden verzorgd door diëtiste en psycholoog. Tijdens deze avonden krijgt u tips en leert u vaardigheden die de kansen op een langdurig succes van uw operatie nog vergroten. Deze avonden gaan o.a. over koken na een gastric bypass, etiketten lezen, mindfull eating, emotioneel eten, zelfvertrouwen en hervalpreventie. Er wordt steeds ruimte gemaakt om ervaringen uit te wisselen.
4.    Evaluatie
Fietsproef en individuele sessie bij de diëtist.
5.    Onderhoudsmodule
Na het traject krijgt u de mogelijkheid om in het ziekenhuis te blijven sporten voor 9 euro per uur.

Wie komt in aanmerking?

Patiënten na een gastric bypass kunnen starten vanaf de 3e week na de ingreep.

 

De folder over de obesitasrevalidatie post-chirurgisch traject vindt u hier.